SFATURI SI INFORMATII UTILE PENTRU MASINA DE SPALAT

MARCI POPULARE PENTRU MASINI DE SPALAT

RECOMANDARI PENTRU CUMPARAREA MASINII DE SPALAT

Achizitionarea masinii de spalat rufe este o investitie pe termen lung, de aceea trebuie luata in serios si nu trebuie facuta in graba. Trebuie sa luati in considerare mai multi factori, cum ar fi calitatea spalarii si uscarii hainelor, consumul de energie (clasa de energie din care face parte masina de spalat rufe), consumul de apa, capacitatea de incarcare (capacitatea cuvei), tipul de incarcare - orizontal sau vertical, zgomotul pe care il produce, dimensiunile si nu in ultimul rand pretul de achizitie. Faceti alegerea in functie de nevoile dumneavoastra. Acordati atentie urmatoarelor detalii atunci cand doriti sa achizitionati o masina de spalat Verificati dimensiunile masinii de spalat. Masurati inainte spatiul in care doriti sa o instalati si a usilor prin care va trece atunci cand va fi transportata. Faceti tot posibilul sa aveti o priza cu impamantare in locul in care veti instala masina de spalat. Verificati cat de mare este cuva si care este capacitatea de incarcare cu rufe (masurata in kg). Pentru persoanele in varsta se recomanda achizitionarea unei masini de spalat cu incarcare verticala, pentru incarcarea si descarcarea rufelor mult mai usor. Clasa de energie din care masina de spalat face parte si cantitatea de apa folosita pentru spalare (costurile pentru energie electrica si apa consumate sunt diferite de la o masina de spalat la alta, iar diferentele pot fi semnificative). Garantia masinii de spalat. In general, cu cat aceasta este mai mare, cu atat masina de spalat este mai fiabila si va avea o durata de functionare mai lunga. Numarul de programe prestabilite pentru spalare si uscare. Cu cat mai multe programe, cu atat mai multe posibilitati de spalare pentru o varietate mai mare de tesaturi si materiale. Existenta optiunii de uscare a rufelor. Exista masini de spalat dotate cu sisteme de uscare totala a rufelor dupa spalare. Numarul de rotatii pe minut este si el important. Cu cat mai multe rotatii pe minut disponibile, cu atat mai uscate vor fi rufele dupa spalare.
SFATURI UTILE - MASINI DE SPALAT RUFE Racordati masina dumneavoastra de spalat la o priza cu impamantare. Nu incarcati masina de spalat cu mai multe rufe decat este prevazut in manualul de utilizare. Nu tineti masina de spalat in locuri cu umiditate crescuta pentru a nu amplifica efectul de corodare a pieselor de metal cu care este construita aceasta. Nu folositi mai mult detergent decat este prevazut pe ambalajul acestuia. Fiecare detergent are recomandari cu dozajul optim pe care trebuie sa-l folositi pentru spalarea rufelor. Verificati stabilitatea masinii de spalat. Reglati corespunzator picioarele acesteia pentru o pozitie fixa. Miscarile bruste din cauza lipsei unei stabilitati corespunzatoare pot cauza daune pieselor interne si externe. Dupa fiecare spalare, lasati usa de acces deschisa pentru uscarea garniturii hubloului si a pieselor din interior care au avut contact cu apa in timpul spalarii. Din cand in cand, in functie de frecventa spalarilor, curatati sertarul pentru alimentare cu detergent, balsam, solutii anticalcar, etc. Efectuati din cand in cand cate un ciclu de spalare cu otet sau clor pentru a dizolva eventualele depuneri de pe conductele masinii de spalat si pentru dezinfectarea acesteia.
SIMBOLURILE INTALNITE FRECVENT PE ETICHETELE TESATURILOR
spalati in masina la 30 de grade
spalati in masina la 40 de grade
spalare
spalati in masina la 50 de grade
spalare in masina la 60 de grade
spalare in masina la 70 de grade
spalare in masina la 95 de grade
spalare in masina si stoarcere redusa pentru rufe delicate
spalare manuala
nu se spala
inalbire - se permite folosirea oricarui tip de inalbitor
a se folosi doar inalbitori fara clor
a nu se folosi inalbitori
uscare
uscati la masina cu tambur rotativ la temperaturi joase
uscare la masina cu tambur rotativ la temperaturi medii
uscare la masina cu tambur rotativ la temperaturi mari
a nu se usca la masina
nu se usuca la masina cu tambur rotativ
se usuca pe sarma
se usuca pe sarma - fara stoarcere
se usuca pe suprafata o suprafata orizontala
se usuca la umbra
calcare
calcare la temperaturi mici (110 gr. C)
calcare la temperaturi medii (150 gr. C)
calcare la temperaturi mari (200 gr. C)
a se calca fara aburi
a nu se calca
curatare chimica
curatare chimica in toti solventii uzuali - inclusiv cei de la simbolul “P”
curatare chimica cu solventi (inclusiv cei de la simbolul “F”), dar in afara de tricloretilena si monofluprotriclor-metan
curatare chimica exclusiv cu solventi din petrol
curatare chimica - ciclu de timp scurt
curatare chimica fara inmuiere
curatare chimica la temperaturi joase
curatare chimica fara aburi
a nu se curata chimic
SERVICE SI REPARATII MASINI DE SPALAT RUFE BUCURESTI - ILFOV
LG
AEG
SAMSUNG   ARISTON  INDESIT  ARCTIC   BOSCH   BEKO  LG  IGNIS   ARDO   CANDY   ZANUSSI   SIEMENS  ELECTROLUX

CELE MAI BUNE OFERTE PENTRU MASINI DE SPALAT RUFE